Machinist trein maakt vergeefs noodstop


De jeep werd bij de aanrijding met de trein helemaal vernield.
Foto: FER TRAUGOTT

BAEXEM – Vanuit de richting Weert naderde op dat moment een andere trein de spoorwegovergang met een snelheid van 135 kilometer per uur. De machinist was de overweg in Baexem tot op 150 meter genaderd toen Hendriks doorreed.
De treinbestuurder probeerde de automobilist nog met geluidsignalen te waarschuwen en voerde een noodstop

Ongeluk in Baexem: uit, maar een aanrijding was niet meer te voorkomen. De inzittenden van de wagen werden door de botsing uit de auto geslingerd en kwamen enkele tientallen meters verderop in een weiland terecht. Ze waren op slag dood.

De jeep was helemaal vernield en de trein liep zware schade op. Door het ongeval was het treinverkeer tussen Roermond en Weert tot half vijf gestremd. Het spoor richting Roermond bleef tot kwart over acht geblokkeerd. Door de klap waren bovendien diverse spoorwegovergangen in de buurt van de Beemderhoekweg enige tijd defect.

===================

Auto rijdt onder trein in Baexem: twee doden

Van onze verslaggever

BAEXEM – De 64-jarige W. Hendriks uit Baexem en de 19-jarige R. Bogucka uit Polen zijn gistermiddag om het leven gekomen toen ze met hun auto op de bewaak-/ te spoorwegovergang aan de Beemderhoekweg in Baexem onder een lege goederentrein reden.

Hendriks bestuurde een jeep met aanhanger. Hij stopte rond drie uur voor de bewaakte spoorwegovergang (zonder slagbomen) omdat de rode lichten begonnen te knipperen. Nadat de interci-ty-trein van Roermond naar Weert was gepasseerd, reed Hendriks de overweg op. De rode lampen knipperden toen nog steeds.

=======================

 

 

Tags: