8e plaats voor de Schutterij OLS finale


8e plaats voor Schutterij St. Barhara Leveroy in OLS finale

Op de foto v.l.n.r. John Heymans, ztd. Frits Reemers, Hub Wijers, Frank Vermij, Thjeu Korten en Thijs Coolen.

Zaterdag 9 juli om ± 12.30 uur vertrok een volle bus schutters met de nodige aanhang vol goede moed richting Stokkum (B) voor strijd te gaan leveren om de hoogste eer van Den ouwe Limburger. Het zestal bestaande uit Frits Reemers, Thjeu Korten, Frank Vermij, John Heymans, Hub Wijers en Thijs Coolen hadden de afgelopen week nog diverse malen getraind om goed voorbereid aan de harde strijd te beginnen.

Aangekomen in Stokkum, aangemoedigd in de bus door voorzitter Stals was het 14.30 uur toen men een aanvang kon nemen met het kavelen. De ROZ (Radio Zuid) was aanwezig in Stokkum om verslag uit te brengen van het hele gebeuren en ook in Leveroy was iemand van de ROZ bij café Wetemans om verslag uit te brengen vanuit het thuisfront. Duizenden bezoekers en aanhangers van de schutterijen hadden zich achter de schietbomen geschaard om de diverse zestallen aan te moedigen en het nodige te volgen, De eerste ronde begint en de spanning stijgt ten top, want als je de eerste ronde al maar weer eens door bent.

Dit is voor Leveroy inderdaad fataal. De vierde schutter John Heymans mist. Voor Leveroy is de spanning dus gelijk afgelopen. Twee schutterijen vallen in de eerste ronde af die later nog diverse rondes door hebben gekaveld voor de 7e en 8e plaats. Leveroy komt op de 8e plaats.

Natuurlijk had iedereen gehoopt dat we iets verder hadden willen komen, echter was duidelijk de instelling van alles wat we nou nog maken is meegenomen. Maar de 8e plaats nemen ze ons niet meer af. Leveroy heeft na vele jaren weer eens laten zien dat ze op het Oud Limburgs Schuttersfeest nog steeds meetellen. Grandioos, schitterend, dat waren de bemoedigende woorden voor de zes schutters.

Burgemeester Jacobs met echtgenote, wethouder Bongers en Tinnemans waren ook aanwezig in de feestwei. ’s Avonds om ± 20.00 uur toen bekend was dat Voerendaal de sterkste schutterij bleek te zijn werden de 10 eerste schutterijen officieel gehuldigd, waarna de reis naar Leveroy werd ingezet. Aangekomen aan de rand van het dorp stond Fanfare Concordia gereed om de schutters met aanhang een muzikale ronde door het dorp aan te bieden. Ook vele inwoners van Leveroy waren naar het dorp getogen om ze eervol in te halen. Ondanks het feit dat er om 21.30 uur voetballen begon was Fanfare Concordia ongeveer kompleet aanwezig. Hartelijk Dank aan hun en iedereen die op welke manier ook maar heeft bijgedragen aan de prachtige ontvangst in Leveroy. Tenslotte feliciteren wij natuurlijk het zestal met dit prachtige resultaat en in 1995 gaan we het natuurlijk weer opnieuw proberen.

Tags: