Limburgse beker weer naar Leveroy

Van onze verslaggever PAUL CLUITMANS

SUSTEREN – Zelden zullen na afloop van een bekerfinale zoveel blije gezichten te zien zijn geweest als gisteren rond het middaguur in Susteren. De vrouwen van Leveroy na 6-0 winst blij met hun tiende beker in achttien jaar vrouwenvoetbal in Leveroy. De vrouwen van Keer, blij omdat ze nooit hadden gedacht dat ze het tot de Limburgse finale zouden schoppen. Jan Terburg, vice-voorzitter van de KNVB afdeling Limburg, moest minutenlang wachten alvorens hij de bekers aan de aanvoersters kon overhandigen. Die vierden in de middencirkel uitgebreid het succes met hun ploeggenoten. Champagne voor Leveroy, bloemen voor Keer.

Alleen Angéle Neederlants, de doelvrouw van Keer keek een beetje sip. Nog nooit had ze een wedstrijd van haar team gemist. Uitgerekend in de bekerfinale liep ze een blessure aan haar bovenarm op en moest na een half uur uitvallen. ,Het seizoen ging niet zo goed, maar toen we in de beker van Rapid Wonnen, was dat ons nieuwe doel. Alleen de beker telde. We hadden nergens op gerekend, laat staan de finale.

Het is voor ons geen schande om van Leveroy te verliezen, we hebben het prima gedaan.”

Meegemaakt

Doelvrouw Rini Kempen van Leveroy en Ria Peeters sprongen na afloop in elkaars armen. Zij hadden alle keren dat Leveroy de beker pakte meegemaakt. Kempen altijd actief, Peeters een paar keer vanaf de zijlijn. „Luister, ik ben 35 jaar. Ik heb ook nog drie kinderen gekregen en dat gaat toch nog voor het voetbal dacht ik zo”, lachte Peeters.

Voor Rini Kempen is het nu afgelopen, zij stopt. Dat wilde ze eigenlijk het vorig seizoen al doen. Toch liet ze zich snel weer overhalen toen bij Leveroy de doelvrouw wegviel. „Dat zegt genoeg over de sfeer. Leveroy is een fantastische club. Ik kan niet thuis zitten als ik weet dat Leveroy voetbalt. Maar nu is het zeker. Tien keer de beker is toch een mooi slot.” Ook Carool Maessen speelde voor de laatste keer in het rood/wit van Leveroy. De 18-jarige speelster uit Tegelen verhuist naar FC Rumeln in het Duitse Duisburg. „Ik krijg de kans om in de Bundesliga te gaan spelen. Bij Leveroy heb ik een mooi( tijd gehad. Prima toch om met bekerwinst afscheid te nemen?”

Keer dat uitkomt in de eerste klasse zuid gaf Leveroy (interregionale klasse) aanvankelijk goed partij. De routine van de ploeg van Cor Knapen en Ans Dings deed de Zuidlimburgers uiteindelijk de das om.

Leveroy – Keer 6-0,
2 en 25. Carla Jacobs 1-0 en 2-0.
53. Carin Jacobs 3-0 (strafschop),
73. Carool Maessen 4-0,
79. Carin Jacobs 5-0,
90. Carla Jacobs 6-0.

Scheidsrechter: Eberson (Roosteren). Toeschouwers: 200. Leveroy: Kempen, Kroon (63. Peeters). Goertz, Van Dinther, Lenaers, Van de Port (75. Steyvers), Carin Jacobs, .Carla Jacobs, Fermont, Maesen, Smeets.

Tags: