Monsterscore drumband Sint-Barbara


Wimpelstrijd

Monsterscore  drumband Sint-Barbara  uit Leveroy

ULFT – De drumband van schutterij Sint-Barbara uit Leveroy heeft het afgelopen ‘ weekeinde in Ulft op indrukwekkende wijze beslag gelegd op de kampioens-wimpel van de Federatie van Katholieke Muziekbonden (FKM).

Het percussie-ensemble van instructeur Jo Wolters kreeg voor het optreden in de eredivisie sectie A-b 346 punten. Daarmee was het korps met afstand de topscorer van het tweedaags concours Ook het fluit- en tamboer-korps Sint-Hubertus uit Kessel deed het goed. Het gezelschap sleepte onder leiding van Gerrit Janssen met 318 punten de wimpel in de eerste divisie sectie E-b in de wacht. In de eredivisie sectie E-a ging de titel met 311 punten naar het fluit- en tamboerkorps Sint-Job uit Leuken, geleid door Koos Schroën.
Bij de majoretten waren de Mèhlse Dörskes uit Meij el andermaal succesvol. De groep van instructrice Anne-lies van Kempen veroverde met 168 punten het kampioenschap in de derde divisie sectie B.

Van de dertien Limburgse deelnemers sleepten er twaalf een federatie wimpel in de wacht. Behalve de vier Midden limburgers waren dat de drumbands Sint-Caecilia uit Guttecoven, Sint-Joseph uit Sittard, Eendracht uit Melderslo, Diligentia uit Eckelrade, het klaroenkorps Amicitia uit Banholt en het fluit- en trommelkorps Sint-Hubertus uit Haanrade. De majorettengroep Star Light uit EIsloo behaalde twee titels.

Tags: