Goud voor echtpaar Timmermans-Hermans


* Het echtpaar Timmermans-Hermans uit Horn.      Foto FER TRAUGOTT

Jacques Timmermans (77) en Emilie Hermans (74) uit Horn vieren vandaag hun gouden bruiloft. Het feest begint om 13.30 uur met een dankdienst in de Sint Martinuskerk. Van 18.00 tot 19.30 uur recipieert het paar in café-restaurant De Postkoets.

Jacques is geboren in Ell, Emilie in Leveroy. Ze kregen vijf kinderen, die op hun beurt weer voor zeven kleinkinderen zorgden. De gouden bruidegom was tot zijn pensioen in dienst bij de Limburgse Land- en Tuinbouwbond. In zijn vrije tijd was en is hij actief in de politiek: vroeger als voorzitter van de KVP in Horn, nu als lid van het CDA. Het laatste anderhalf jaar dat Horn nog een zelfstandige gemeente was, zat hij in de gemeenteraad. Gedurende negen jaar was Jacques Timmermans kerkmeester. Momenteel is hij voorzitter van de Seniorenvereniging Horn en districtsbestuurder van de Katholieke Bond voor Ouderen.

Net als haar man is ook Emilie van agrarische afkomst. Vroeger werkte ze thuis op de ouderlijke boerderij. Op dit moment houdt ze zich actief bezig met een plaatselijk huiskamerproject voor ouderen. Verder steunt de gouden bruid haar man bij al zijn activiteiten.

Tags: