Wapens in Leveroy

Wapens in LEVEROY

En dan nu tot slot nog even naar Leveroy. Daar schrijft onze pastoor en ongekroonde burgemeester Jan Nijhof elke maand het “Rond de Barbaratoren>> vol. En meestal heeft hij ook nog iets te zeggen. Maar soms lijkt hij of hij bijbedoelingen heeft. Zoals in het laatste novembernummer. Daarin stond een artikel van de plaatselijke handboogschutterij De Vriendenkring afgedrukt. Zij eindigden hun verenigingsrubriek met de slogan: “Boogschieten, een toffe sport!” En daaronder schreef Nijhof heel badinerend: “Met de wapens in de hand kunt u niet liefhebben. Wel met goedheid in het hart. De ontwapening van de wereld begint in uw hart. Ontwapen de wereld! Goedheid is ontwapenen en ontwapenend.” Einde citaat

Nijhof.

uit rond de barbaratoren

 

.

 

 

 

 

 

Hij zal toch niet bedoelen dat onze handboogschutters hun pijltjes aan de kapstok moeten hangen ?

 

Tot volgende keer umbelder.

Tags: