De kerk in de steigers


Groot onderhoud aan het kerkgebouw LEVEROY
(Foto:Boersen/Valentijn).

Op dit moment worden er herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan het kerkgebouw in Leveroy. Het betreft een grote onderhoudsbeurt. Zo worden de leien van de torenspits vernieuwd en het voegwerk aan de zuidwestgevel van de toren vernieuwd. Ook het houtwerk van het dak aan de achterzijde van de kerk moet hersteld worden.

Tevens wordt bij deze onderhoudsbeurt van Leveroy. Het schilderwerk ter hand genomen en het bliksembeveiligingssysteem vernieuwd. De totale kosten bedragen zo n 230.000 gulden. Hierin gaat het bisdom tot een bedrag van 45.600 gulden subsidiëren. De gemeente Nederweert heeft in de raadsvergadering van 7 juli j.l besloten om tegemoet te komen voor een bedrag tot 10 procent van de totale kosten ( Fl. 22.809). Dit onder de voorwaarde dat de provincie eenzelfde bedrag toekent.

Tags: ,