St. Jozef zangertjes (Helmond) naar Leveroy

St. Jozef zangertjes naar Leveroy

Op zondag 9 juni luisteren de St. Jozef-zangertjes uit Helmond, die onder leiding staan van Sylvère van Lieshout, de kerkdienst van 10.00 uur in Leveroy op. Dit opmerkelijk koor bestaat uit zestien kinderen die de sopraanstem zingen, terwijl de anderen stemmen verzorgd worden door evenzoveel oud-kinderkoorleden. Ze hebben concertreizen gemaakt naar Frankrijk, Zwitserland, Portugal, Engeland, Denemarken en Italië. Qua repertoire en grootte past het in de rij van kamerkoren die Nederland rijk is.

Dirigent Sylvère van Lieshout is tevens muzikaal leider van het Rotterdams Jongenskoor en het Nationaal Kinderkoor. Sinds 1971 is hij aan de St. Jozefzangertjes als tweede opvolger van de bekende Theo Driessen. In 1978 is hij benoemd tot direkteur van het Ward Centrum Nederland in Helmond. Onlangs publiceerde hij een werk: “Stemvorming voor kinderen”.
In Leveroy staan naast een rijk gevarieerde dienst, een concert op het programma, met o.a. De Missa Brevis (T. de Leeuw) Ave Maria (J. des Prez), If ye love me (Th. Tallis), 0 praise the Lord (A. Batten), Tantum Ergo (A. Bruckner), Almighty and everlasting God (0. Gibbons) en vele andere.