Limburgse beker wederom voor Leveroy-vrouwen


De voetbalvrouwen van, Leveroy, dolblij na het behalen van de Limburgse beker, kunnen zich nu opmaken voor de strijd om de landelijke beker.
Foto PETER WIJNANDS

LINNE De voetbalvrouwen van Leveroy wonnen de Limburgse beker na 3-2 winst op WVV uit Maastricht. Diana Baars zorgde door goed voorbereidend werk voor veel gevaar voor het WVV-doel.
Dank zij deze winst speelt Leveroy (Zuid I) op zaterdag 15 juni in de voorronden voor de landelijke beker tegen de bekerwinnaars van Zuid II en West I. Leveroy startte de eerste helft furieus en drong WVV geheel terug op eigen helft. In de persoonlijke duels kwam de ploeg uit Maastricht er in die fase niet aan te pas. Voor het doel van WVV ontstonden veelal door individuele acties tal van kansen. Een schot op de paal van Monique Janssen werd door Corke van Ratingen in tweede instantie ingetikt. Nauwelijks vier minuten later was het Jinny Schiffelers die een perfecte pass van Diana Baars goed meenam en de gehele WVV verdediging het nakijkén gaf. De doelvrouw was daarna kansloos op haar schot. De wedstrijd leek in een vroeg stadium al gespeeld. Leveroy nam na de tweede treffer gas terug terwijl de verdediging niet meer in problemenen kwam. Dat werd in de tweede helft anders. De persoonlijke duels werden nu ook door WVV gewonnen. Vanuit een corner viel de eerste treffer voor WVV.

De vrouwen uit Maastricht putten hieruit moed en verschenen steeds vaker voor het doel van Jolanda Beerens. Een misverstand in de Leveroydefensie waardoor Nancy Habets vrij kon uithalen, bracht WVV op gelijke hoogte. Jolanda Beerens  was kansloos op het lage schot en de spanning was weer helemaal terug. De gelijkmaker had echter veel van de krachten gevergd. Een conditioneel sterker Leveroy nam het initiatief volledig in eigen hand. Het was opnieuw Diana Baars de Carin Jacobs via een breedtepass bediende. Deze schoot de bal langs de goede kant van de paal.

 

Tags: ,