Leveroy-vrouwen willen doorstoten naar landelijke competitie

Nieuwe landelijke competitie:

Leveroy-vrouwen willen doorstoten naar landelijke competitie

LEVEROY — Na, vier seizoenen voetballen in de interregionale klasse zal in hel seizoen 1991-1992 ook een landelijke competitie van start gaan. Maar dan zullen de Leveroy-vrouwen die seizoen wel bij de eerste 4 moeten eindigen.

Trainer Paul Nelissen (Stramproy) tekende nog 2 seizoenen bij in Leveroy. Hij ziet het experiment landelijke competitie als een uitdaging en stelt zich ten doel dit samen met het team te bereiken. Men realiseert zich in Leveroy dat dit een zware klus zal worden. Voor het eerst zullen de zusjes Els en Ans Dings, geplaagd door ernstige blessures, niet meedoen. Een aderlating voor het vrouwenvoetbal en zeker voor Leveroy. Beide speelsters verlaten alleen het speelveld. Buiten de lijnen blijven ze actief bij het voetbal betrokken. Zo zal Ans Dings dit seizoen de medische verzorging voor haar rekening nemen. Els. Vestjens-Dings zal naast en samen met Paul Nelissen de trainingen verzorgen en wedstrijden begeleiden. Ook Resi Kooiman (16), speelster van het nationale jeugdelftal, kan de start van de competitie niet meemaken. Zij is onlangs aan haar enkel geopereerd en zal tot medio januari moeten revalideren. Verder is keepster Willy Moonen teruggekeerd naar haar oude vereniging RKHVC (Hunsel). Toch is het aantrekkelijk om in Leveroy te voetballen. Zo komen een aantal jonge speelsters Leveroy versterken.

Jolanda Beerens 16 jaar, keepster afkomstig van Merefeldia (Nederweert); Diane Baars, 17 jaar afkomstig uit Susteren en speelster van het Limburgs elftal; Lydie Thomassen, 18 jaar afkomstig van De Valk uit Valkenswaard en zit bij de selectie van het Nederlandse vrouwenelftal. De nieuwelingen willen graag een stapje hogerop maar vinden de sfeer ook belangrijk: ‘Want alleen trainen en wedstrijden maken geen team. In Leveroy is er daarnaast ook tijd voor een geintje of gezelligheid; zegt Lydie. Trainer Paul Nelissen probeert dit seizoen een combinatie van ‘jeugdig’ enthousiasme en ‘oudere’ routine op het veld te brengen, die als een collectief met en voor elkaar knokken. Als de sfeer op en rond het veld zo blijft dan ziet hij dit seizoen optimistisch tegemoet en dan speelt Leveroy volgend seizoen waarschijnlijk in de landelijke competitie.

Om dit doel een fris tintje te geven hebben de sponsoren Sleeptrend Waterbedden en taxibedrijf Damen Buggenum hun medewerking weer toegezegd voor dit seizoen. Sleeptrend Waterbedden stak de Leveroy-vrouwen in een volledig nieuw tenue en taxibedrijf Damen stelt voor de uitwedstrijd een bus met chauffeur ter beschikking. Dus ook supporters worden in staat gesteld de uit-

Leveroy  Dames !

Knvb klasse: Interregionale klasse

Naam sportpark: Henseveld, Dorpstraat, Leveroy.

Eerste elftal selectie:

Jolanda Beerens 16,
Leny Vestjens 33,
Mary Smeets 30,
Marian v. Dimher 28,
Janien Lenaers 23,
Margriet Goertz 25,
Rmt Goertz 23,
Lydie Thomassen 18,
Diane Baars 17,
Corne v. Ratingen 27,
Resi Kooiman 18,
Cann Jacobs 23,
Rini Kempen 30,
Monique Janssen 22.

Trainer: Paul Nelissen Begeleiding:
Monique Wolters,
Ans Dings,
Els Dings,
Esther Janssen.

Sleeptrend waterbedden –
Taxibedrijf Damen – Buggenum.