1990 – Prins Karel I

De uitverkiezing van een prins is geen kleinigheid. De uitverkorene moet passen in de illustere rij van voorgangers. En aan dat illustere wil het bij de Losböl wel eens ontbreken, te los in de bol, niet-waar?

Niettemin kon het kiescomitee beschikken over 2½ kandidaat. Die halve was een bekende 35-jarige beugelaar; hij zorgde wel voor nieuws, maar om hem in de rij van illustere mannen te plaatsen, zou te veel eer zijn.

Bleef over Pierre Janssen, de schutter en Karel Verlaek, de kapper. Beiden kregen van de deskundige jury 93 punten, bijna een record. Prins Sjra 1 had indertijd zelfs 94 punten.
Aangezien Pierre echter reeds drie keer koning geweest is, vond de jury het eerlijk Karel uit te roepen tot Prins. In zo’n kleine gemeenschap als die van Leveroy kunnen de functies beter wat verdeeld worden. En aangezien in De Limburger van 28 juni 1989 duidelijk vermeld stond dat bij Karel de streep in het midden liep en niet schuin, was deze snel gemaakt.

En Losböl, u kunt het geloven of niet maar met deze dagen hanteert Karel weer de schaar voor allemaal, zelfs die van Heitse

Categories :
Tags: ,