St. Barbara scoort hoog


Categories :
Tags: ,

* Vreugde bij de drumband van schutterij St Barbara uit Leveroy.

Van onze verslaggever PANNINGEN – De drumband van schutterij St. Barbara uit Leveroy heeft zondag in Panningen tijdens het concours van de Limburgse bond van tamboer-korpsen hoge ogen gegooid. Het korps onder leiding van Jo Wolters kreeg voor het optreden in de eredivisie sectie A-b met 318,5 punten een dikke eerste prijs met recht op deelname aan de Limburgse kampioenswedstrijd. Met deze score kwam St. Barbara drie punten tekort voor de overwinning. Die ging naar het trommelen klaroenkorps St. Cécile uit Eijsden. Ook de drumband van de kerkelijke harmonie St. Joseph uit Weert viel in de prijzen. De muzikanten van instructeur Henk Claessens behaalden in de derde divisie sectie A-a met 308,5 punten een eerste’ prijs met promotie. Het trommel- en fluiterskorps St. Barbara uit Reuver onder leiding van Gerrit Janssen kwalificeerde zich met 312,5 punten voor de provinciale titelstrijd in de eredivisie sectie E-b.

De uitslagen:

Derde divisie: sectie A-a; Drumband harmonie Gronsveld, 306,5 pt, le prijs met promotie; St Joseph, Weert, 308,5 pt, le prijs met promotie; St Martinus, Linne, 285 pt, 2e prijs; St Antonius, Weert, 293 pt, 1e prijs; St Agnes, Bunde, 306,5 pt 1e prijs met promotie; Mardrukro, Kronenberg, 270,5 pt, 2e prijs; sectie A-b; drumband fanfare Velden, 298 pt le prijs; drumband Maasbree, 283,2e prijs.

Tweede divisie: sectie A-a; St Martinus, Vijlen, 320,5 pt le prijs met promotie; St Brigida, Noor-beek, 274 pt, 2e prijs; Eendracht Dieteren, 308 pt, le prijs met promotie; sectie D; De Blerickse Herten, 306 pt 1e prijs met promotie; sectie E-ab; St Willibrordus, Obbicht, 299,5 pt 1e prijs.

Eerste divisie: sectie A-a; Juliana, Holtum 292 pt, 1e prijs; sectie B-a; Heer Vooruit, Heer, 318,5 pt, 1e prijs met promotie.

Eredivisie: sectie E-b; St Barbara, Reuver, 312,5 pt, 1e prijs; sectie A-b; St Petrus, Roggel, 282,5 pt, 2e prijs; Eendracht, Melderslo, 296,5 pt, 1e prijs; St Barbara, Leveroy, 318,5 pt, 1e prijs; sectie B-c; Ste. Cécile, Eijsden, 321,5 pt 1e prijs.