Dichtersdebuut voor Crétien Breukers


De rand van het domein – Chrétien Breukers; uitg. Wel Bergen op Zoom  Fl. 15,-. Dichtersdebuut van de in 1955 in het Middenlimbuigse Leveroy geboren Chrétien Breukers. De titel van de bundel werd ontleend aan het opgenomen motto van E. du Perron: ‘Wij leven ‘t heerlikst in ons verst/ verleden:/ de rand van het domein van ons geheugen. Tussen het openingsgedicht (De schepping) en het slotgedicht (Monument) vallen ‘beelden uit een verloren gegane tijd’, melancholie over voorbije jaren (‘Je ouders spreken een taal die je vergat./ Ze wonen in een verdwenen dorp. Je hoort/ hun stappen op het weggeharkte pad.’). Leegte in de nabijheid van de dood, verstilde herinnering aan wat achterblijft. Alhoewel Breukers een hommage aan Pierre Kemp in zijn bundel heeft opgenomen, is zijn* toon allerminst frivool-speeld, eerder ingetogen ‘onderweg naar ergens anders. Interessant genoeg om te blijven volgen.

Tags: ,