Leveroy toast op derde klasse

door WIM VOGELS

Trainer Dreesen: “spelers verdienen dit succes”

THORN „Want er is geen club in het zuiden die Leveroy kan verslaan”. Uit volle borst schudden de spelers van Leveroy zaterdagavond in Thorn de frustatie van de competitie van zich af. Via een verdiende 20 zege op GVCG uit Guttecoven promoveert de ploeg ; van trainer Siem Dreesen via de herkansing alsnog naar de derde  klasse.

En dat is niet meer dan gerechtigheid, vindt iedereen j die Leveroy een warm hart toe draagt. „Het hele seizoen hebben we gestreden voor de titel. We hebben voortdus rend op onze tenen gelopen. Toch ging de titel net naar DESM, De spelers hebben zich voor de twee promotieduels nogmaals kunnen opladen. Ze verdienen dit succes”, aldus een glunderende Siem Dreesen.

Voor aanvang van het duel maken de beide voorzitters, Jacq Verlaek van Leveroy en Huub Salden van GVCG, : een zenuwachtige indruk.

Vooral Salden heeft het kwaad. „Ik loop al de hele week te barsten van de buikpijn. De spanning hè”, legt hij uit. De beide voorzitters kunnen goed met elkaar opschieten, maar als om half zeven het duel begint, roept Verlaek zijn collega toe: „Nu zijn we even geen vrienden”. Salden lacht erom. Trainer Dreesen ziet een zege van zijn club wel zitten „De spelers zijn zich terdege bewust van het belang van deze wedstrijd”.

Overhand

Dreesen krijgt gelijk want de eerste helft is voor een technisch beter Leveroy dat verdiend de leiding neemt. De trainer heeft het moeilijk om zijn team te coachen. Zo gauw als hij een aanwijzing wil geven, wordt hem dat belemmerd door de luidruchtige aanhang van GVCG. Met toeters en sirenes wordt het geschreeuw
van Dreesen volledig overstemd. Langs de lijn hebben de Guttecovense supporters wel de overhand, maar in het veld is Leveroy de betere ploeg.

Na de hervatting gooit een opportunistisch GVCG alles op de aanval, maar het team wordt zelden gevaarlijk. Via aanvoerder Jac Brentjens verhoogt Leveroy de score en houdt tot het einde stand. De vreugde na afloop is groot. Spelers en supporters omhelzen elkaar. Doelman Wim van de Moosdijk springt zijn trainer dolgelukkig in de armen. Voor de tweede keer in haar 33 jarig bestaan speelt Leveroy in de derde klasse. vijf jaar geleden was de primeur, die slechts één seizoen duurde. In de kleedkamer is de stemming uitbundig.

„Proost op 3C”, heffen de spelers het glas. De spelers verheugen zich al op de vele derby’s in de derde klasse. „Een fantastisch seizoen”, blikt aanvoerder Jac Brentjens terug. „Kunnen we toch nog feest vieren”.

Hoewel voorzitter Verlaek een blij mens is, tempert hij toch ietwat de feestvreugde. „Op lange termijn is de derde klasse toch te hoog gegrepen voor zo’n klein dorp als Leveroy (ongeveer 1000 inwoners, WV). Het succes moet niet ten koste van alles gaan. Want ook de lagere teams, de jeugd en de vrouwen verdienen aandacht.

Ons streven voor de toekomst is om van Leveroy een ploeg te maken die een vol waardig lid is én zal blijven van de vierde klasse”, meent een realistische Verlaek.
derde klasse. Vijf jaar geleden was de primeur, die
Snijders en Seegers ruilen RFC voor Leveroy en PSV’35

====================

ROERMOND Laurens Snijders is de kersverse aanwinst van Leveroy, dat zaterdag naar de derde klasse promoveerde.

Afgelopen seizoen speelde Snijders bij de toen nog eersteklasser RFC/Timoil, dat degradatie niet kon ontlopen.

Tags: