46 eiken geveld


* Een spontaan en vlammend protest. Piet en Judith Bukkems (omwonenden van de Leveroyseheide-weg) plaatsten gistermiddag dit bord. Dat gebeurde nadat ze tot hun ontzetting en ergernis zagen dat vlakbij 46 eiken in een wei tegen de grond werden gehakt. Die wei is particulier eigendom van een inwoner van Maria-Hoop. „Schandalig, het is toch geen milieu-beleid voeren als je hier een vergunning voor afgeeft. Die bomen stonden daar al meer dan 50 jaar
en waren niet ziek.

Waar zie je nog zoiets prachtigs?”, vraagt mevrouw Bukkems zich namens de buurt af. Toen de politie poolshoogte kwam nemen, toonde de ’kapper’ een kapvergunning, afgegeven door Staatsbosbeheer. Daarin staat ook opgenomen dat op dezelfde plek nieuwe bomen geplant moeten worden. Voor de verantwoordelijk ambtenaar van de gemeente Nederweert een vreemde zaak, want ook de gemeente moet toestemming geven voor het kappen van bomen maar weet van niets. Illegaal dus, kan de gemeente niet anders dan concluderen.

De politie zoekt nu uit of de vergunning van Staatsbosbeheer, feitelijk: de dienst bos- en landschapsdienst, wel af gegeven mag worden zonder het ‘ja’ van de gemeente. Bij die dienst was de  verantwoordelijk medewerker gistermiddag niet bereikbaar. Voor de buurt maakt het niet meer uit: de bomen zijn weg.

Tags: ,