Leveroy-dames zoeken ruimte

LEVEROY Na een lange periode van wikken en wegen is bij het damesvoetbalteam van Leveroy eindelijk de kogel door de kerk. Als enige Limburgse da. mesploeg zullen de Leveroyse schonen meedoen aan de interregionalecompetitie. Dat betekent, dat men zich schaart bij de Brabantse topclubs in de hoop om weer een nieuwe uitdaging te vinden.
In weerwil van het feit, dat men dit jaar nipt de kampioenstitel aan het Maastrichtse WVV moest laten kan men stellen, dat de Leveroydames in de laatste jaren het Limburgs damesvoetbal steeds gedomineerd hebben. Daar waar de lange reistijden al enkele (Zuid)Limburgse damesteams hebben doen ‘ontploffen’ is dat voor Leveroy geen enkel probleem, getuige ook de unanieme stellingname van de hele selectiegroep ten opzichte van het deelnemen aan de interregio. competitie.

Wij spelen hier in Limburg al jaren lang top”. meent Els Dings (26). ,,Wij zijn echt aan een nieuwe uitdaging toe. Niemand, die er bij ons een probleem van heen gemaakt, dat we nu om de veertien dagen een uurtje langer van huis zijn. Daarom begrijp ik ook de houding van de andere Limburgse teams niet, dat ze niet aan deze nieuwe interregio competitie willen deelnemen ‘. De aanvankelijke opzet van de nieuwe landelijke damescompetitie was dat er in het zuiden een klasse zou komen met twee teams uit Zeeland. twee uit Lirn burg en acht int Brabant. Ook in Zeeland bleek er, evenals in Limburg met uitzondering van Leveroy, geen belangstelling voor deze nieuwe opzet te bestaan. ..We vormen een uitdaging voor Limburg”, zegt trainer Cor Knapen. „Door op een hoger niveau te gaan spelen hopen we ook dat talentvolle meisjes naar Leveroy komen. Let wel, we zullen geen enkele dame. net zoals in het verleden, ronselen. Daar staan wil boven. Maar zo’n landelijke klasse heeft best zijn aantrekkingskracht voor iemand die ambitieus is en hogerop wil komen.”