Dorpspomp even terug !


* De dorpspomp kreeg even een plaatsje voor de kerk.

Maandagmorgen in alle vroegte stond hij weer. Na tientallen jaren te zijn weggeweest, sierde een heuse dorpspomp het parkeererf bij twee cafés en een bakkerij aan de Leveroyse Dorpsstraat. Op de oude stek. Maar gistermorgen was De pomp weer weg. Weersinvloeden waarschijnlijk, want het ding is gemaakt van gaas ern papier-maché en zou een nachtvorstje wel eens niet te boven kunnen komen. Het ‘antieke’ gevaarte is door dorpsgroep ‘Pauze’ gebruikt bij de bonte avonden, die afgelopen weekeinde op de Leveroyse planken werden gebracht. Bart Houben, Karel Verlaek en Har Steegh lieten het publiek, waaronder burgemeester Jacobs, duidelijk weten dat er weer een pomp moet komen. En hun wil geschiedde. Althans voor even.

Tags: ,