3e boerderijfeest


Voor de derde maal in successie wordt op 29 en 30 juni a.s. het jaarlijkse “boerderijfeest” gehouden op de binnenplaats van Thomassenhof nabij de kerk te Leveroy. Dit evenement dat steeds meer in de belangstelling staat belooft dit jaar wederom een groot succes te worden.

Het feestcomité van Fanfare “Concordia” heeft alle moeite gedaan om het programma zodanig op te zetten dat iedereen volledig aan zijn trekken kan komen. De binnenplaats van boederij “Thomassenhof’ waar het hele gebeuren plaatsvindt is geheel in oude stijl aangepast zodat de sfeer alleen al de garantie inhoudt voor het welslagen.

Op zaterdag 29 juni speelt vanaf 20.00 uur de bekende Maaskapel uit Wessem die in de open lucht het publiek uitnodigt voor een drankje en een dans. Tussendoor treedt de zanggroep “Horlepiep” op die evenals het vorig jaar de aanwezigen zal boeien met een repertoire aan liederen die aangepast zijn aan thema’s uit het boerenleven van vroeger.

De dansgroep van de L.V.B. zal in prachtige kledij enkele dansen uitvoeren die er mogen zijn. Leden van het feestcomité zullen rond 22.00 uur de aanwezigen loten te koop aanbieden voor een loterij waarvan de eerste prijs een vet varken is. Indien de weergoden goed gezind zijn, belooft deze avond een onvergetelijke happening te worden.

Op deze avond zullen enkele prijzen worden weggegeven voor degene die in originele aangepaste kleding op het feest verschijnt.

Op zondag 30 juni wordt vanaf 11.00 uur het gebeuren voortgezet met Fruhschoppen waarbij de muziek wordt verzorgd door de blaaskapel “Cambrianus” uit Haelen. Tijdens dit Fruhschoppen treedt de folkoristische dansgroep op van de K.P.J. uit Nederweert die luistert naar de aangepaste naam “Schabberjak”.

Enkele solistische zangnummers zullen ten gehore worden gebracht door het zangduo Mieke en Harry Crins.

Het programma, de sfeer en de omgeving zijn goede uitgangspunten om het feest te doen slagen.

De entree is gratis en voor een goed glas bier en een aangepaste boerderij-hap in de vorm van o.a. een boterham met boerenham (sjönk) en zult wordt gezorgd. Het feestcomité van fanfare “Concordia” nodigt dan ook iedereen uit om het sfeervol gebeuren te komen meevieren.

Tot ziens op 29 en 30 juni op “Thomassenhof’.

Tags: ,