Het gouden paar Korten-Tunissen.


Het gouden paar Korten-Tunissen.

Het echtpaar Nelis Korten (77) en Truus Korten-Tunissen (77) in Leveroy (Sil-lenhoek) herdenkt vandaag het feit dat het 50 jaar geleden in het huwelijksbootje stapte. In de Barbarakerk van Leveroy is om 15 uur de misviering en tussen 18.30 en 20 uur is er gelegenheid de gouden feestelingen te complimenteren in zaal Wetemans.

Nelis Korten is een bekende persoonlijkheid in zijn woonplaats en in agrarisch Midden-Limburg. Naast zijn zorg voor zijn eigen boerenbedrijf bekleedde hij tal van funkties binnen de standsorganisaties: onderlinge veeverzekering, LLTB, werktuigencoöperatie, ruilverkavelingscommissies enz. Hij is al 40 jaar aktief lid van de schutterij in Leveroy en bovendien mocht Nelis zich twee keer schutterskoning noemen. Zijn grootste hobbies zijn nog altijd het zelf draaien van hout op de draaibank, kaarten met de bejaarden en samen met zijn echtgenote volksdansen. Truda Korten heeft altijd de handen vol gehad aan de verzorging van de 8 kinderen en aan assisterend werk op de boerderij. Zij is al 50 jaar lid van de boerinnenbond. De gouden bruid doet aktief mee aan bejaardengymnastiek. Het jubilerende paar heeft 21 kleinkinderen.

Tags: ,