Leveroy werd slechts vijfde

Bron: Limburgs dagblad

Blerick in ban van damesvoetbal

Van onze medewerker TJEU STEMKENS

BLERICK – Onder een behoorlijke belangstelling is het Nederlands damesclubkampioenschap voetbal verspeeld. Een verdiend winnaar, de ploeg verloor geen wedstrijd, werd UD Weerselo uit het district Twente. De Limburgse vertegenwoordiger Leveroy werd slechts vijfde, maar speelde toch een verdienstelijk toernooi. Het spel was goed verzorgd, maar het ontbrak aan een koelbloedige afmaakster.

Na drie series leidde nog de Amsterdamse P en T, maar het verloor de beslissende sleutelwedstrijd tegen de latere kampioen UD Twente met 2-1. UD won de laatste wedstrijd tegen het laag
geklasseerde Drachten, terwijl Texas DHB, dat in de laatste ronde nog gelijk stond met UD, verloor van Boxtel, waardoor UD ongeslagen kampioen werd.

Leveroy, alhoewel slechts vijfde, met alleen een gelijk spel tegen Drachten, speelde geen onverdienstelijk toernooi. Tegen kampioen UD leidde Leveroy met rust nog zelfs met 1-0 door een
doelpunt van Annie van de Venne.