Gouden paar Kurstjens-Schmitz

Hub Kurstjens (80) en Trui Kurstjens-Schmitz (76) in Leveroy herdenken vandaag, dinsdag 21 mei, het feit dat ze een halve eeuw geleden in het huwelijksbootje stapten. Dat feest wordt gevierd met een mis om 14 uur in de Barbarakerk in Leveroy, terwijl tussen 19 en 20 uur een receptie plaats vindt in zaal Wetemans.

Hub Kurstjens is vanaf zijn 12de jaar in de landbouw actief geweest. Daarnaast ging hij ook graag regelmatig op jacht en voorts was het fokken van paarden een van zijn liefhebberijen. Tegenwoordig maakt de gouden bruidegom als de weersomstandigheden het toelaten lange fietstochten door de natuur. Ook gaat hij vaak bij zijn kinderen — 6 kinderen en 16 kleinkinderen — een kijkje nemen. Zijn vrouw ‘Trui is altijd meer een „verenigingsmens” geweest. Naast de verzorging van het gezin en het werk op de boerderij, ging ze graag volksdansen en was ze actief lid van het zangkoor en de vrouwenbond. Tegenwoordig gaat ze een kaartje leggen en verzorgt ze met veel inzet de fraaie tuin rondom de woning aan de Onderweg in Leveroy.

———————————

PN: ontving het volgende dankwoord

Zeer Eerw. Heer Pastoor

Hartelijk dank, mede ook namens kinderen en kleinkinderen, voor de vele blijken van belangstelling, bloemen, wensen en alles wat wij van U mochten ondervinden, ter gelegenheid van ons Gouden Huwelijksfeest. Bedankt voor de zeer mooie H. Mis, waar wij nog altijd naar kunnen kijken op de video. Iedereen was er ten volste tevreden over, zelfs voor pap en mij was alles een verrassing. Ja God dank, wij hebben geweldige goeie kinderen. God geve dat het zo mag blijven en dat wij nog lang bij elkaar mogen blijven.

Hub Kurstjens

Trui Kurstjens-Schmitz