Autocross in Leveroy

Autocross in Leveroy

LEVEROY – In Leveroy begint zondag om 13.00 uur onder auspiciën van de ASUZ (Auto Sport Unie Zuid) een autocross. Het betreft ditmaal een kampioenscross waarvoor ook enkele Belgen en Duitsers zijn uitgenodigd.

Acht klassen zullen in Leveroy om de kampioenspunten strijden. Ook is er een tiental top coureurs van de autocrossclub Geffen uitgenodigd die alles in het werk proberen te stellen om hun ASUZ-concurrènten de loef af te steken. Maar ook de ASUZ beschikt over coureurs van klasse en alle matadoren zijn in Leveroy van de partij. Er wordt gereden in de 1300 cc klasse, 1600 cc klasse, 2000 cc klasse, 6 en 8 liter cilinderklasse, de rodeo’s en superklasse, dames-race en een afvalrace.

Liefst 24 manches worden er verreden en aan spanning zal het daarbij niet ontbreken. Aan de start verschijnen onder anderen Jan van de Eijnden (Liessel), Sjra Wilms (Kessel), Piet van Ba-kel (Griendtsveen), Jan Verhees (Liessel), Jos Berkers (Neerkant) en Piet Vermeulen (Ospel). Daarnaast nemen ook nog deel Piet Franssen uit Heibloem en John van de Moostdijk (Leveroy). Vooral deze laatste die vorig jaar derde werd in het ASUZ-kampioenschap in de 200 cc-klasse zal in Leveroy voor eigen publiek proberen de bloemen in ontvangst te nemen.

Tags: ,