Leveroy 2 en Kessinch 2 bekerwinnaars

LEVEROY – Het Zuidelijk beugeldistrict besloot het afgelopen weekeinde het beugelselzoen met het bekertoernooi voor zestallen van de tweede en derde klasse

Op de Eerkeshofbaan te Stramproy stevende tweede klasser Leveroy 2 regelrecht op de beker af. Alleen Ospel 3 hield lang stand, doch dit kampioensteam uit de competitie, moest via verliezen van Dré van Nieuwenhoven tegen DOS-speler Maan Naus en Ton Jacobs tegen Onder Ons-veteraan Tjeu Franssen, genoegen nemen met de tweede plaats. Aangezien Leveroy alle zes partijen in winst omzette, wisten de Opheijshof-mannen, I die in een beslissingswedstrijd het competitiekampioenschap voorbij zagen gaan, hun seizoen toch bekroond met het winnen van de districtsbeker.

Op de fraai opgeknapte baan van ”Oet Ei Stok” in Heythuysen zag het er in de laatste ronde naar uit dat mogelijk vijf teams op vier punten zouden eindigen. Roermond 2, Roggel 2 en O.E.S. 2 bereikten bij de derde klassers dit aantal. Bij een overwinning van Ospel 4 Beugelaar Henk Vaes op Kessenich-junior Patrick Storms zouden ook deze twee teams dat aantal behalen. Hoewel Vaes zijn uiterste best deed, kon hij niet voorkomen dat de 13-jarige Storms won en daarmee de beker veroverde voor zijn team, waarin vijf spelers tussen 12 en 15 jaar meedoen. Bij de uitreiking van de beker memoreerde districtssecretaris Chris Rijks het feit dat op de onlangs gehouden jaarvergadering werd voorgesteld dat deze jeugdige spelers niet in de competitie zouden thuishoren, omdat de ouderen daar dan klop van kregen. ”Een bond, die zo’n goed spelende jeugd zou verbieden mee te doen, zou zichzelf verarmen”, aldus Rijks, “spelertjes met zoveel kijk op het spel en zo goed beugelend zijn een waarborg voor behoud van de beugelsport in de toekomst”.

Eindstanden: Tweede klasse: 1. Leveroy 2, 6 punten; 2. Ospel 3, 4 punten: 3. Geistingen 2, 3 punten; 4. Grathem 3,3 punten.

Derde klasse: 1. Kessenich 2, 5 punten; 2. OES Heytse 2,4 punten; 3. Roermond 2, 4 punten; 4. Roggel 3.4 minten.

Tags: ,