6e Wimpel voor Concordia Leveroy

Wimpel voor Concordia Leveroy

Fanfare Concordia uit Leveroy is landskampioen. Zondag jl. nam de fanfare deel aan de Nederlandse kampioenschappen die in Doetinchem werden gehouden. De fanfare behaalde daar onder leiding van dirigent Theo Schreurs 311 Vi punt.

De fanfare mocht aan de landskampioenschappen deelnemen omdat ze oktober vorig jaar tijdens het concours van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen in Kerkrade het hoogst aantal punten had behaald in de afdeling Uitmuntendheid. Toen behaalde Concordia 307’A punt, goed voor een eerste prijs en promotie naar de Ere-afdeling. In Doetinchem liet Leveroy fanfares uit Wognum, Volendam en Ammerzoden ver achter zich. Voorzitter Jacques Naus: ’We zijn niet naar Doetinchem gegaan met de pretentie daar even de wimpel (het symbool van het landskampioenschap red.) te halen. We hebben er hard voor moeten werken en er echt naar toe geleefd. Dat we de wimpel hebben gehaald is niet alleen voor onze leden een mooi resultaat, maar ook voor Kreato in Thorn waar de meeste van onze leden hun muziekopleiding volgen of hebben gevolgd’. Toen de uitslag bekend werd luidde de pastoor van Leveroy geruime tijd de kerkklokken om de bevolking hiervan kond te doen. ’s Avonds werden in zaal Leverona de bloemetjes buiten gezet. Binnenkort vindt de officiële receptie plaats.

Waarmaken

Ondanks het succes loopt de fanfare niet naast haar schoenen. Voorzitter Naus: ’We zitten nu in de Ere-afdëling. Daar zullen we ons waar moeten maken’- De twee andere harmoniën uit de regio die aan de landskampioenschappen deelnamen, St. Joseph Keent/Moesel en St. Joseph Nederweert behaalde in de afdeling Uitmuntend-Harmoniën 302/2 punt. Goed voor een gedeelde tweede plaats.