Klavertje-9


* De 13-jarige Manuela Kurstjens uit Leveroy kan sinds zondag haar geluk niet op. Op het terrein van het voormalige voetbalveld in haar dorp, vond ze namelijk een klavertje-negen en een aantal klavertjes-vier in een veld met alleen maar klavertjes-drie.

Manuela zit op de eerste klas van de LHNO-school en I heeft veel interesse voor alles wat groeit en bloeit in I de de natuur. „Ik heb er echt niet speciaal naar gezocht”, vertelt ze vol,trots. Volgens,een oud bijgeloof kun je een wens doen wanneer je een klavertje-vier I vindt. Op de vraag of ze al een wens gedaan heeft zegt ze neen. Na enig aarzelen weet ze het toch. „Ik wens dat de bouw van huizen achter onze woning aan de Kerkstraat niet doorgaat Het uitzicht op de prachtige natuur zijn we dan kwijt”. Of deze wens alsnog in vervulling gaat, is twijfelachtig aangezien Leveroy op het voornoemde terrein al begonnen is met de uitbreiding van het woningbestand. Het klavertje-negen I wordt door Manuela gedroogd en ingelijst.

Tags: ,