Leveroy hakt SVVH in mootjes: 5-1


Van onze medewerker HERMAN GRETEN

LEVEROY-SVVH 5-1 (4-1). 5. Huijermans 1-0; 12. Vestjens (strafschop) 2-0; 32. Theunissen 3-0; 36.Nelissen (strafschop) 3-1; 42. Kirkels 4-1; 62. Brentjens Strafschop) 5-1.

Scheidsrechter: Augustin. Toeschouwers: 250.

LEVEROY – De topper in de vierde klasse F leverde een verdiende overwinning op voor Leveroy. De basis van het succes werd gelegd in de eerste helft toen de aanvallen van Leveroy veelvuldig en gevaar lijk waren, wat resulteerde in vier doelpunten. Na vijf minuten was het Huijermans die met een ferme kopbal zijn ploeg op voorsprong zette uit een vrije trap, genomen door Vestjens. Het was  voor de toeschouwers een fijne wedstrijd om naar te kijken, want er werd aanvallend gespeeld. In de 12e minuut werd Brentjens hardhandig aangepakt binnen de zestienmeterlijnen. De strafschop werd benut door Vestjens: 2-0. Hierna wilde Heibloem de bakens verzetten, maar het lukte gewoon niet. In de dertigste minuut ontving Theunissen een dieptepass, kwam alleen voor keeper Bergman en die werd gepasseerd: 3-0. Enige minuten later was er een strafschop  voor Heibloem die door Nelissen werd benut: 3-1. Kort voor het rustsignaal werd het 4-1 na een vrije trap genomen door Vestjens. Die trap
was zo hard dat keeper Bergman de bal liet wegspringen en de attent
reagerende Kirkels zijn ploeg op 4-1 zette. De tweede helft was maar zeer ma-
tig in verhouding tot de eerste 45 minuten. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af. In de 62-ste minuut was er nog een strafschop voor Leveroy die werd benut door Brentjens.

Trainer Wim Bogie van Leveroy: „Ik heb voor de wedstrijd tegen de jongens gezegd: we gaan onze eigen kwaliteiten uitspelen: dus aanvallend voetballen. We wachten niet af wat onze tegenstander doet. Ik heb lof voor de tegenstander die ondanks de achterstand zeer sportief bleef voetballen”.

Bron:  Limburgsch dagblad 12 maart 1984

Tags: