Leveroyseweg in Heythuysen aanbesteed

Leveroyseweg in Heythuysen aanbesteed

(Van onze verslaggever) HEYTHUYSEN – Wegenbouwer Lintzen uit Sittard mag de laatste fase van de Leveroyseweg te Heythuysen aanleggen. Van de zes firma’s, die op dit project mochten inschrijven, was Lintzen met ƒ. 1.416.000,- het goedkoopste. Het bedrijf bleef met deze offerte precies ƒ. 95.000,- onder het door de Heidemij gemaakte bestek.

De vijf andere inschrijvers waren stukken duurder.

Tussen het laagste en hoogste bod was zelfs een verschil van ruim 120.000 gulden. De verdere volgorde van inschrijving was als volgt: Heymans Roermond met ƒ 1.437.240,-; Vissers Maastricht met ƒ 1.470.280,-; Stevin Heerlen met ƒ 1.503.320,-; Janssen de Jong Horst met ƒ 1.522.200,- en Al-weco Weert tot slot met ƒ 1.538.720,-.

In de prijs van Lintzen is drie ton begrepen voor de aanleg van een fietspad langs de laatste, bijna 2 kilometer lange, fase van de Leveroyseweg. Het bedrag is exclusief directieposten, nutsvoorzieningen en stelposten. Het totale karwei aan de Leveroyseweg kost ruim twee miljoen gulden.

De provincie Limburg geeft hierop 75 procent subsidie onder voorwaarde, dat vóór 13 september met het karwei begonnen is. Deze fatale datum zal volgens de gemeente Heythuysen beslist niet overschreden worden.

Tags: ,