Appeven, Leon Richard Eugènie


Categories :

PN: Leo was vrachtwagenchauffeur en woonde de laatste jaren op een kamertje boven een café aan de grens Neeritter-Maaseik. Hij zocht contact met de pastoor van Leveroy tijdens zijn ziekte. Werd opgenomen in St. Jansgasthuis-Weert. Werd voor het werk afgekeurd en kreeg een kamer in Heytserhof aan de Dorpsstraat te Heythuysen. Was niet van lange duur.

================

Ter dankbare nagedachtenis aan

LEON RICHARD EUGÈNE VAN APPEVEN

Hij werd geboren te Leveroy op 30 juni 1931. Op donderdag 26 mei 1983 overleed hij, in de stilte van de nacht, plotseling in Heytserhof te, Heythuysen. Wij hebben hem ter ruste gelegd op het parochiekerkhof te Leveroy op 28 mei d.o.v. nadat wij eerst voor het laatst met hem de H. Eucharistie hebben gevierd in de parochiekerk van St. Barbara.

—–

Onze overledene heeft slechts de leeftijd van 51 jaar bereikt. Meer was er voor hem in dit leven niet weggelegd, ondanks dat wij naar menselijke maatstaven berekend, nog meer van dit leven hadden mogen verwachten. Maar wij hebben nu eenmaal over leven en dood geen zeggingsmacht. Wat wij wél mogen vaststellen is, dat onze overledene in die 51 jaren gedaan heeft, wat hij kon om een gewoon goed mens te zijn. Hij hield niet van hoogdravende dingen, hij wilde niet op de voorgrond komen en hij ging het liefst om met gewone, eenvoudige mensen. Die eenvoud sierde hem ook. Met een handvol liefde en genegenheid was hij dolgelukkig en blij. Hij bleef in zijn leven ongehuwd en moest dus geheel alleen zijn levensspoor trekken. En ondanks dat dit wel eens heel erg zwaar kan zijn voor een mens, weet ieder dat Leo toch steeds blijmoedig het spoor volgde, op zoek naar wat levensgeluk. En iedere keer weer was hij blij en dankbaar als hij mensen ontmoette, die in zijn leven wat zon en warmte brachten.

Moge daarom de Heer van alle leven, hem geven waarnaar hij altijd zocht; vreugde, geluk en het eeuwige licht. Dat hij moge rusten in vrede.
Wij danken U van harte voor Uw medeleven, na het overlijden en bij de begrafenis van onze dierbare overledene.

Familie Van Appeven.
De laatste zeswekendienst wordt gehouden, in de St. Barbarakerk te Leveroy, op zondagmorgen 17 juli om 10.00 uur.

================