Leveroy-dames Limburgs kampioen

Els Dings (rechts) voor Leveroy in actie tijdens wedstrijd om het Limburgs kampioenschap. (Foto: THEO DERKSEN.)

ECHT – Het damesvoetbal -elftal van Leveroy heeft naast het kampioenschap In de eerste klasse B, ook de Limburgse titel op haar naam gebracht.

Heilust, kampioen in de zuidelijke eerste klasse, moest in de beslissende wedstrijd met 3-2 het onderspit delven.

In een bij vlagen harde wedstrijd trok Leveroy pas in de slotfase aan het langste eind, toen Annie van de Venne via de handenvan de Heilust-doelvrouwe 3-2 aan liet tekenen. Voordien had Leveroy twee keer een achterstand ongedaan moeten maken.

In de eerste helft nam Heilust door Maria Horbach de leiding, hetgeen tevens de ruststand betekende. Na de hervatting kwam Leveroy veel beter in haar spel, kreeg ook kansen en kwam door Els Dings op gelijke hoogte. Een eigen doelpunt, tien minuten voor het einde, leek het einde van de Leveroy-dromen, maar eerst bracht Truus Schreurs de gelijkmaker op het scorebord en betekende de inzet van Annie van de Venne voor de tweede opeenvolgende keer de Limburgse titel voor Leveroy.