Leveroy: in ’t komend seizoen waarschijnlijk géén titel…

♦ Trainer Wim Bogie van Leveroy ziet in FC Oda een kandidaat voor de titel.

Foto: Lé Giesen.
door PAUL VEK

Gezien de successenreeks die zowel de dames als de heren in de afgelopen ja-ren hebben bereikt, mag Leveroy wel tot de meest succesvolste clubs in bet Middenlimburgse amateurvoetbal worden gerekend. De interesse van de dorpsbewoners voor de plaatselijke voetbalclub is dan ook enorm toegenomen.

Vooral de heren, die na twee achtereenvolgende kampioenschappen, vanuit het afdelingsvoetbal rechtstreeks naar de derde klasse promoveerden, eisen de aandacht op. Trainer Wim Bogie merkt dat goed. „Spontaan komen mensen naar me toe die ik tot op dat moment alleen maar van gezicht ken, om met me over de voetbalclub te praten. Dat is een teken dat we wat losgemaakt hebben en dat doet me wel wat”.

Geen schrik

Op de vraag of Leveroy het
komende seizoen opnieuw een gooi naar titel gaat doen, geeft Wim Bogie lachend maar zelfverzekerd een ontkennend antwoord „Nee, ik geloof dat we reëel moeten blijven. Ik denk niet dat we te zwak zijn voor de derde klasse; voor degraderen heb ik dan ook geen schrik. Daaruit kan afgeleid worden dat ik zonder veel problemen een middenmootpositie verwacht van Leveroy”.

Eigen spel

Een nadeel van de derde klasse C waarin Leveroy uitkomt, vindt Wim Bogie het feit dat er erg behoudend gespeeld wordt. Omdat Leveroy het sterkst is in de aanval zal het zich dan ook niet aanpassen aan de rest.

„Wij blijven ons eigen spel, dat wil zeggen aanvallend voetbal, spelen”, beweert de trainer vastberaden.
Een ander mogelijk nadeel voor Leveroy vinden we op het mentale vlak. Wim Bogie: „De ploeg heeft in twee jaar slechts tweemaal in een competitiewedstrijd verloren en dat betekent dat je mentaal weinig hebt geïncasseerd. Er zal op dat gebied bijgeleerd moeten worden, want zoals gezegd verwacht ik dat het steeds winnen van wedstrijden afgelopen zal zijn”.

Breedte

Naast de verwachting dat Leveroy zonder problemen de derde klasse kan vasthouden, hoopt Wim Bogie dat hij de zaken in de breedte kan versterken. Hij doelt daarmee op het tweede team, dat op een te laag niveau speelt; hij wil er dan ook wat aan doen om die ploeg uit de tweede klasse van het afdelingsvoetbal te krijgen, omdat anders het verschil met het eerste team te groot wordt Wat veel trainers een nadeel vinden is het spelen van derby’s. Wim Bogie denkt daar anders over. „Wij spelen op ons sterkst in dat soort wedstrijden en ik ben dan ook blij dat we wat derby’s krijgen (FC Oda en Me-refeldia, red). Overigens zie ik in FC Oda een kandidaat
voor de titel, met Stevens-weert als mogelijke outsi-der”, besluit Bogie zijn verhaal.

De selectie van Leveroy:

Wim van de Moosdijk, Guido Hermans, Willy Küster, Jack Kierkels, Wim Zwambag, Hans Huyerjans, Re as Vestjens, Jac Crins, Bart Houben, Leon Vaes, Bart Stals, Jack Brentjens en Ruud Theunis-sen. Trainer is Wim Bogie