N.K-dames voetbal: Eervolle tweede plaats Leveroy

Eervolle tweede plaats Leveroy

DRACHTEN-Het damesvoetbalteam van Leveroy heeft tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Drachten voor een uitstekende prestatie gezorgd.

De Limburgse dames eindigden op een eervolle tweede plaats In het eindklassement en maakte daarmee een einde aan de slechte resultaten van de Limburgse teams tijdens de nationale titelstrijd.

Bovendien scoorde het team uit Leveroy tijdens de wedstrijden de meeste doelpunten en werd de „relevatie’* van het toernooi genoemd. Het uitstekende spel van Els Dings werd door de bondscoach van het nederlands damesteam gehonoreerd met een selektie in het voorlopig Nederlandse team.

Niettemin begon het toernooi voor Leveroy niet te best Nederlagen tegen ONB en Puck, 0-1 en 0-2 zorgden voor een bijzonder slechte start

Leveroy herstelde zich uitstekend en mede door enkele omzettingen in het team
kwam de Limburgse formatie steeds beter op dreef.

Ria Vestjens werd topscoorster voor de dames uit Leveroy met vier treffers, evenals de pas vijftien jaar oude Ans Dings.

De uitslagen van de Nederlandse kampioenschappen waren als volgt: ONB-Leveroy 1-0; Puck-Leveroy 2-0; Braakhuizen-Leveroy 1-4; KFC-Leveroy 0-1; Leveroy-Vriendenschaar 5-1.

De eindstand luidde als volgt: 1. Puck 8 pnt; 2. Leveroy 6 pnt; a KFC 5 pnt; 4. Braakhuizen 5 pnt; 5. Vriendenschaar 3 pnt; & Drachten 3 pnt

 

Tags: ,