M. Leunissen uit Leveroy 60 jaar in de muziek

De 84-jarige Mathieu Leunissen in Leveroy is in het zonnetje gezet omdat hij 60 jaar lid is van de fanfare Aurora in Baexem. In zijn woning aan de Barbarastraat kreeg hij een deputatie van de fanfare op bezoek en bij die gelegenheid werd Mathieu Leunissen onderscheiden met het gouden insigne met robijn van de R.k. federatie van muziekgezelschappen in Nederland.

Tot voor een jaar of drie geleden was Leunissen nog spelend lid. Daarna heeft hij zijn instrument opgeborgen, maar hij maakt nog wel deel uit van het bestuur. De diamanten jubilaris zit al 40 jaar in het bestuur van de Baexemse fanfare.

Toen hij indertijd lid werd, was er nog geen fanfare in Leveroy. In 1923, nauwelijks een jaar lid, ging hij met Aurora op concours en dat leverde al meteen een eerste prijs op. Mathieu Leunissen is de fanfare in Baexem altijd trouw gebleven. Door weer en wind ging hij op de fiets naar de repetities en daarbij moet dan vooral worden bedacht dat er in die vroegere jaren van behoorlijke wegen of fietspaden geen sprake was.

Tags: ,