PASTOOR LEVEROY VEILT „ROOIE” KRIELEN

Bron: Carnavalskrant De razende Roerbode

LEVEROY – Pastoor Jan Nijhof van Leveroy heeft heloten om op carnavalszondag een gedeelte van zijn Krielkippen te vellen. Zoals bekend bezit de pastoor achter In zijn tuin een ren, waarin krielkippen en fazanten rond scharrelen. De krielkippen zijn genoemd naar voorstaande Nederlandse politici. Als fervent supporter van het CDA legt de pastoor speciaal zijn krielkip Dries van Agt in de watten. Het beestje neemt dan ook temidden van de , dierenwinkel van de pastoor een bevoorrechte positie in.

De pluimveestapel is echter de laatste tijd dusdanig uitgedijd, dat de pastoor node opruiming moet gaan houden. Het dramatisch verlies dat de PvdA momenteel in allerhande verkiezingsonderzoeken wordt toebedeeld, is er aanleiding toe, dat pastoor Nijhof thans „uitverkoop” gaat houden in het „rode” gedeelte van zijn veestapel. „Gelet op de uitslagen van de enquêtes zijn de rooien overbedeeld in mijn ren”, aldus de pastoor.

Op de parkeerplaats voor de pastorie zullen zodoende aanstaande zondag socialistische politici van naam, zoals Joop den Uyl, Marcel van Dam, Jos van Kemenade. André van der Louw, Wim Meijer en Ine Dales, bij opbod verkocht worden. Alleen Max van der Stoel („Voor hem heb ik een zwak”, zegt de pastoor) zal de dans ontspringen. Pastoor Nijhof verwacht grote belangstelling uit het Midden-Limburgse voor zijn veiling, die hij de naam heeft gegeven van „Ren je rot”. ..Vooral voor CDA- en VVD-aanhangers is zo’n veiling een buitenkansje.” Uit de opbrengst ervan zal de Leveroyse parochieherder de viering van het 365-jarig bestaan van zijn parochie gaan betalen. „Uit de linkse beweging ontstaat op die manier nog iets goeds”, vindt de pastoor.

Tags: ,