Leveroy huldigde wereldkampioen Concordia


PN: Het werd een zeer goede receptie met honderden bezoekers. Er waren 3 burgemeesters aanwezig t.w. P. Spiertz, oud-burgemeester van Nederweert, A. Kessels, huidige burgemeester van Nederweert en J. Hannen, burgemeester van Heythuysen en Baexem. Verder ook de wethouders Stals, Saes en Salimans van Nederweert; de wethouders v/d Kop en Venner van Heythuysen en wethouder van Horne van Baexem.

————————–

(Van onze verslaggever) LEVEROY – Het dorp Leveroy heeft fanfare Concordia een spontane en hartelijke hulde gebracht voor de zondag behaalde eerste prijs op het Wereld-muziekconcours in Kerk-rade. De muzikanten, die onder leiding staan van Theo Wolters, speelden in de derde divisie 303,5 punten bij elkaar en dat was het hoogste aantal van alle concoursweken in die divisie. In feite mag Concordia zich nu „wereldkampioen’* noemen.

Er was dan ook alle reden om het succesvolle korps in het zonnetje te zetten. Dat gebeurde zondag al onmiddellijk bij de thuiskomst. Vooraf gegaan door de drumband van de schutterij en de damesdrumband trokken de muzikanten door het dorp, waarbij onderweg bloemen werden aangeboden aan voorzitter J. Naus en aan directeur Wolters. Namens het gemeentebestuur sprak wethouder Stals woorden van lof en in zaal Leverona voerde de beschermheer, pastoor J. Nijhof, namens de hele parochiegemeenschap het woord. Honderden mensen stonden langs de route om de fanfare te begroeten en zaal Leverona was te klein voor al het publiek, dat Concordia wilde gelukwensen. Na al de eerbetuigingen sprak voorzitter Naus een dankwoord, waarbij hij vooral de inzet van alle leden en van de directeur memoreerde. In de avonduren kwamen de muzikanten bijeen om het succes met een feestbijeenkomst te vieren.


Receptie

Concordia

Leveroy
LEVER O Y – Na de geweldige overwinning op zondag 26 juli j.1. tijdens het Wereld Muziek Concours te Kerkrade, heeft het bestuur van fanfare Concordia besloten heden zaterdag 15 augustus receptie te houden in zaal Leverona te Leveroy vanaf 20.00 uur. Fanfare Concordia behaalde niet alleen de eerste prijs maar werd ook kampioen afdeling | Fanfare 3 e divisie uitmuntendheid. Direkteur Theo Wolters wist met zijn muzikanten 303% punten bijeen te verzamelen, hetgeen in de 3e divisie het hoogst aantal betekende over de 4 concourszondagen in Kerkrade.