Guillaume Derks overleden


Categories :
Tags: ,

Bovenstaande overledene Guillaume Derks was in 1937 de enige overlevende van het tragisch ongeval, waarbij ook Pastoor de Fauwe uit Leveroy door de verdrinkingsdood om ’t leven kwam. Daarom is de naam Gilion Derks zeer bekend gebleven in Leveroy. Altijd als de oudere mensen vertelden over die tragische novemberdag in 1937, dan viel ook altijd de naam van de enige overlevende. Moge hij nu ook, 43 jaar nadien, rusten in vrede.

Hier ’t bidprentje van Guillaume Derks, waarover enkele bladzijden terug méér is vermeld. De H. Mis in Heythuysen werd opgedragen door kapelaan Grond, met assistentie van onze pastoor Nijhof en van rector Tinnemans van het Bejaardenhuis “Beek en Bosch”. De rector hield een hele mooie toespraak. De kerk was stampvol. Vele burgemeesters en mensen uit de boerenorganisaties waren aanwezig.