St. Barbara wint eigen schuttersfeest

LEVEROY – Op de zondagen 11 en 18 mei zal Leveroy in het teken staan van twee schuttersfeesten, die gehouden worden op het oude voetbalveld nabij de kerk te Leveroy. Zondag 11 mei is het dekenaal schuttersfeest, waaraan negen schutterijen deelnemen. Dit schuttersfeest wordt geopend door burgemeester J. Hannen en deken G. van Hees uit Heythuysen.

Op zondag 18 mei komen 26 schutterijen uit het kanton Weert naar Leveroy om het bondsschuttersfeest te vieren, waarbij de organisatie ligt bij de schutterij St. Barbara uit Leveroy. Beide feesten beginnen om 14 uur met een optocht, waarbij fanfare Concordia uit Leveroy voor de muzikale noot zal zorg dragen.

 

LEVEROY – Het 15e dekenale schuttersfeest van het dekenaat Heythuysen j.l. zondag  georganseerd door schutterj St. Barbara Leveroy, werd gekenmerkt door matge schetprestates. Alleen de schutters van St. Agatha ut Haelen bleken van wnd en scherpe lucht weng last te hebben, getuge 4×18 punten. n de kavelng om de deken Geurts beker moesten zj nettemn de eer laten aan St. Barbara. De Bussen-schutten ut Neer zullen n 1981 het 16e dekenale feest organseren.

De utslagen:

Optocht:

Beste déflé: 1. St. Nicolaas Heythuysen, 2. St. Sebastanus Neer, 3. St. Agatha Haelen. Mooiste geheel: 1. St. Paulus Roggel, 2. Bussen-schutten Neer, 3. St. Sebastianus Neer. Beste houding: 1. St. Paulus Roggel, 2. St. Nicolaas Heythuysen, 3. St. Agatha Haelen. Beste tamboer maitre: 1. St. Nicolaas Heythuysen, 2. St. Jan Baexem, 3. St. Sebastanus Neer. Beste commandant: 1. St. Sebast-anus Neer, 2. St. Nicolaas Heythuysen, 3. St. Agatha Haelen. Mooste koning: 1. St. Petrus Roggel, 2. St. Nicolaas Heythuysen. Mooiste koningspaar: 1. St. Sebastianus Neer, 2. St. Martinus Hom. Mooste koningin: 1. St. Martinus Horn, 2. St. Sebastianus Neer.

Schetwedstrjden:

A-12 tallen: 1. St. Barbara Leveroy 35 p., 2. St. Agatha Halen 35, 3. St. Martinus Horn 34, 4. Bussen-schutten Neer 32. B-zestal: 1. St. Agatha Haelen 18 p., 2. St. Sebastianus Neer 16,3. St. Paulus Roggel 15. 4. St. Barbara Leveroy 15. C-zestal: 1. St. Sebastianus Neer 18 p., 2. St. Agatha Haelen 18, 3. St. Nicolaas Heythuysen 16, 4. St. Martinus Hom 16, 5. St. Nicolaas Heythuysen 16,6. St. Agatha Haelen en St. Nicolaas Heythuysen 15. Jeugdzestal: 1. St. Sebastianus Neer 16 p., 2. St. Barbara Leveroy 13, 3. Bussen-schutten Neer en St. Sebastianus Neer 12.

Tags: ,