Honderden Kwaspens op reünie

In het gemeenschapshuis van Stramproy wordt zaterdag 16 juni een reünie van de familie Kwaspen gehouden. De verwachting is dat enkele honderden mensen aanwezig zullen zijn. Iedereen krijgt een stamboom uitgereikt.

Uitgenodigd zijn de nakomelingen van L Kwaspen, dia geleefd heeft van 1842 tot 1897 en die gehuwd was met M. Palmen. De ongeveer 350 nakomelingen leven her en der verspreid, ook buiten Nederland, De familie die van oorsprong uit Stramproy komt heeft zich vooral in de naoorlogse jaren sterk uitgebreid. Veel verwanten kunnen elkaar echter niet of nauwelijks. Via de reünie worden de banden versterkt.

Maanden

Het initiatief ie uitgegaan van M. Kwaspen, hoofd van de schooi in Leveroy. Hij is de reünie maanden lang aan het voorbereiden geweest Op 16 juni start de reünie met een misviering in het Stramproyer gemeenschapshuis. Voorganger pastoor Nijhof uit Leveroy en de dienst wordt opgeluisterd door het jongerenkoor uit Leveroy o.l.v. de heer Peeters

Na dé kennismaking zijn er een koffietafel en een feestavond, die verzorgd wordt door artiesten met de naam Kwaspen.

Tags: ,