bisschoppelijk paleis beklad


* Nog onbekende dader(s) hebben in de nacht van maandag op dinsdag de voorgevel van het bisschoppelijk paleis aan de Paredisstraat in Roermond beschilderd met de leuze: ,,Mgr. Gijsen: „Herder” van wie ?”

De kladderpartij werd gistermorgen rond zes uur ontdekt door voorbijgangers. De verf werd met grote vegen op de muur aangebracht en het bleek onmogelijk om de gevel met normale afbijtmid-delen schoon te krijgen. Gistermiddag behaalde men met meer agressieve middelen beter resultaat. Mgr. Gijsen was ten tijde van het voorval niet in het paleis aanwezig in verband met zijn deelname aan de zgn. ”Stille dagen” van Rolduc.

Voorlichter Jan Spanjaard toonde zich uiterst verbolgen over de kladderpartij. ”We leven in een tijd waarin dit soort fascistoide zaken kunnen en mogen gebeuren”, aldus zijn commentaar.

PN: Nog steeds na 7 jaar beleid is een heel groot gedeelte van het Limburgse volk zeer teleurgesteld met de bisschop J. Gijsen, die conservatief, autoritair en volledig los van de mensen regeert over ons bisdom. Velen zijn bang, zeker vele priesters, om dit nog openlijk te zeggen, vandaar ’t stiekum volkladden van het Bisschoppelijk paleis. Ik kan ’t begrijpen hoezeer ik dit ook afkeur en er verdrietig onder ben.

Tags: ,