Jozef Drenters op bezoek


 

FAMILIEFOTO

De fam. Drenters die via St. Oedenrode naar Canada verhuisde. Rechts naast de oude moeder is de vader van Jozef Drenters, die de Leveroyse geschiedenis uitdoktert vanuit Canada.

Vandaag bezoek gehad van Jozef Drenters uit Canada. Hij is de man die alles van zijn familie die in Leveroy gewoond heeft, uitzocht tot ver terug in de geschiedenis. Vandaag fotografeerde hij alle beelden in kerk en pastorie alsmede de kaarsenstandaard, kelk, Barbaramonstransje die zich in de pastorie bevinden. Ook fotografeerde hij de boerderij “de Ouden Hof” (Beemderhoek) omdat daar ooit familie van hem gewoond heeft. Wat deze man over Leveroy gevonden heeft in ’t Rijksarchief te Maastricht is ongelooflijk. Met spanning wachten we totdat Jozef Drenters alles op een rijtje heeft gezet en ’t ons dan aanreikt.

Bij deze gelegenheid bood hij mij ’t eerste officiële Canadese misboek aan voor gelovigen. Prachtig uitgevoerd met ook een foto van een mooi beeld (beeldengroep) dat Jozef Drenters gemaakt heeft. Hij is nl. beeldhouwer van beroep. Tevens ontving ik een foto van zijn familie.

PN: Jozef Drenters is niet oud geworden. In het begin van de jaren tachtig is hij al overleden in Canada.

Tags: ,