Beeld in Leveroy opgeknapt


Deze foto is de officiële foto, die niet in de krant stond maar wel als eventuele tweede kon genomen worden. Nogmaals: Allerheiligen 1977 is dit beeld verhuisd van hoek Kerkstraat-Liesjeshoek, nadat ’t eerst gerenoveerd was door Lommen St. Odiliënberg m.m.w. van Edward Hermans. ’t Is geplaatst naast de kerk op ’t gazon. We hebben nog niet achterhaald, wie de maker is van dit beeld.

(Bron: de Limburger. Van onze verslaggeefster)

LEVEROY – Met veel mankracht is het Christusbeeld | van Leveroy verplaatst van de hoek Kerkstraat-| Liesjeshoek naar het gazon naast de kerk. Het beeld, dat deerlijk gehavend op de hoek stond, moest plaats maken voor de wegverbreding, wat voor het kerkbestuur aanleiding was om het meteen op te knap-| pen. Dit karwei werd onder leiding van de heren Lommen uit
ST. Odiliënberg en Hermans uit Leveroy uitgevoerd. Het beeld is zo waardevol omdat er weinig Christusbeelden van dit genre bestaan; daarom ook hoopt  pastoor Nijhof dat de bevolking van Leveroy zuinig op het beeld zal zijn. Binnenkort zal er verlichting worden aangebracht zodat ook in de avonduren het beeld zichtbaar zal zijn.

Deze foto stond ook in de krant. Pastoor Nijhof kreeg de foto”s van de redaktie van “de Limburger””

 

Tags: ,