Leveroy krijgt 3e speelveld

LEVEROY – De activiteiten van de Sportvereniging Leveroy in de laatste jaren en de wijze waarop het bestuur gewerkt heeft aan de groei van de vereniging, is voor het gemeentebestuur van Nederweert niet ongemerkt gebleven.

Daarom kimt U binnenkort de goedkeuring verwachten van Uw aanvrage voor een derde speelveld, terwijl ik hoop dat er ook een goedkeuring zal volgen van een crediet voor de inrichting van de sportvelden van Uw vereniging. Aldus burgemeester Kessels van Nederweert tijdens de receptie van de Sportvereniging Leve-roy bij gelegenheid van het vieren van het 4e lustrum. Tevoren had pastoor Nijhof gesteld dat er welhaast een onvoorstelbare kracht moet schuilen in de Leveroyse bevolking, waarvan bijna iedereen lid is van meerdere verenigingen en dat alle verenigingen daarnaast ook nog trots mogen zijn op een samenwerking en een eenheid die grandioos is te noemen. Voorzitter Jo Corsten herdacht in zijn openingswoord de eerste voorzitter de heer Kandelaars, die juist’s morgens te Bergen was begraven. Als oud-wachtmeester in Leveroy was hij de grote animator van de  SV. Leveroy geweest, Zaterdag was er veel belangstelling toen de SV. Leveroy een feestelijke sfeer had geschapen op het Hense Veld, waar onder grote publieke belangstelling oude ambachten  herleefden, terwijl de AERO-lub zorgde voor een prachtig spektakelstuk met radiografisch bestuurde vliegtuigjes, Ook de Hondenvereniging uit Haelen had veel belangstelling Alsmede de lotusgroep van Nederweert en Leveroy.