nieuwe Kerkmeester / sacrementsprocessie

Nieuwe kerkmeester

Per 1 juli 1977 heeft de bisschop tot kerkmeester benoemd de Heer Lei Timmermans, vader van 7 kinderen. Gerda, zijn echtgenote, is vorig jaar overleden. Woonachtig: Reulisweg 15, Leveroy. De installatie door deken G. van Hees (Heythuysen) vindt plaats op 22 juli 1977. Afscheid is genomen op 15 juli 1977 van de Heer H. Geraats (garagehouder) aan de Kelperweg. Hij heeft meer dan 14 jaar de kerk op een voortreffelijke wijze gediend.

De Sacramentsprocessie in 1977 is nog goed bezocht. Er was een behoorlijke deelname. Alleen, zoals bij alles in deze tijd, de jongeren laten ’t afweten. Jongeren zien ’t niet meer, geloven er niet meer in en vooral ook………..schamen zich voor elkaar om kerkelijk en uiterlijk-godsdienstig te leven. Vandaar dat de jeugd in deze tijd overal te vinden is waar men ruig en stoer moet doen (café-bar-danszaal-fuif) maar daar waar men eenvoudig en nederig moet zijn, daar is de jeugd niet. Anderen lachen je immers uit ! Menselijk opzicht……en nog veel meer….!!

 

Tags: ,