Bracht in Belgie


Maart 1977

Dit is het kerkje van Bracht in België, juist op de grens van België, W. Duitsland en Luxemburg. Er wonen in Bracht plm. 120 – 150 mensen. Van een oud Bakhoes heeft Toon Kessels (toen burgemeester van Haelen) een vakantiebungalow gebouwd. Via kennissen wist hij Bracht te vinden en begint in weekenden aan de ombouw van ’t bakhoes tot bungalow. Pastoor Nijhof mag er ook als relax-punt gebruik van maken. Pastoor Nijhof gaat elk jaar enkele dagen naar de stilte van Bracht, waar alleen de heldere boer hem groet, waar alles rust ademt, waar ’t heerlijk is om te zijn. In bovenstaande kerkje zijn zondags de diensten o.l.v. een pastoor uit Limburg (Simpelveld). Hij is tevens pastoor van een 2 km. verder liggend dorpje Maspelt. Zijn naam: Frans Jagers.

  1. Nijhof
Tags: ,