Spiertz kreeg in Leveroy “MADURODOAM””

(Van onze verslaggever)

LEVEROY – NEDERWEERT-EIND – Op zijn vervolgafscheid in de gemeente Nederweert heeft burgemeester Paul Spiertz zondagmiddag in het kerkdorp Leveroy van de schooljeugd een “Madurodam” van Leveroy aangeboden gekregen.

Het uit stevig karton opgebouwde werkstuk, waaraan zeer vele uren door de kinderen van de basisschool is gewerkt, geeft een uitbeelding van het totale dorp. Spiertz toonde zich er zeer ingenomen mee.

Namens de dorpsgemeenschap sprak pastoor Nijhof. Hij noemde Spiertz een van de ! beste burgemeesters van Limburg. ”Uw hobby was uw werk en wij prijzen ons gelukkig zo lang zo’n hobbyist te hebben gehad”, zei hij. In de stampvolle Leverona-zaal gaven ook alle plaatselijke verenigingen akte de presence, hetgeen het feestelijk cachet van de bijeenkomst bijzonder verhoogde. Er werd ook volop gevlagd in het dorp.

Eind goed

Zaterdagavond was de scheidende burgemeester bij de gemeenschap Eind op bezoek. Ook daar was het bijzonder druk. De verenigingen lieten zich ook in deze kern van de gemeente niet onbetuigd. Door het jeugdkoor werden enkele liedjes gezongen en L. Hermans belichtte in een toespraak de verdiensten van Spiertz. Deze zei op zijn beurt: ”Ik ben altijd graag over de brug gekomen. In mijn huis hangt een foto met als tekst er onder: Eind goed, al goed……”.

Tot slot van dit festijn zong Sentjens een door hem gemaakt lied. Spiertz toonde zich ook op deze bijeenkomst zeer onder de indruk van de aan hem gebrachte hulde. Vanavond komt Ospel aan de beurt, van 19 tot 21 uur.