Concordia Leveroy groots gehuldigd

(Van onze verslaggever)

LEVEROY — Honderden mensen hebben zondagmorgen fanfare Leveroy. In een bomvolle zaal Leverona sprak burgemeester J. Hannen van het geheim van Leveroy, dat moet bestaan in het grote vertrouwen dat men aan elkaar weet te geven in het verenigingsleven. Pastoor Nijhof, tevens beschermheer, oogstte een langdurig applaus toen hij directeur Harry Wolters sr. schetste als een man die met hart en ziel en met totale overgave zich geeft voor de muziek en die daardoor alom waardering en respect krijgt. Voorzitter Derks bood een mooi schilderij aan en betrok mevr. Wolters in de huldiging. Haar werd een ruiker bloemen aangeboden.

Happening

De feestelijke happening in zaal Leverona groeide tot een hoogtepunt toen Fanfare Concordia op een grandioze wijze gehuldigd bij gelegenheid van het behalen van het Limburgs kampioenschap in de eerste afdeling.

Concordia uit Melick voltallig aantrad onder leiding van Harry Wolters jr. uit Haelen, zoon van de directeur van Concordia uit Leveroy. Vanaf dat moment werd zaal Leverona omgetoverd tot een feestzaal, waar muziek en feest de uitdrukking waren van blijdschap van allen. Velen konden hun emotie niet bedwingen toen de 69-jarige H. Wolters uitgenodigd werd om de twee fanfares van Melick en Leveroy, gezamenlijk meer dan 100 muzikanten, te dirigeren voor de mars Graf Waldensee. Naast burgemeester Hannen was aanwezig burgemeester Spiertz en grote deputaties van de gemeenten Nederweert, Heyt-huysen’ en Baexem. Tientallen zusterverenigingen gaven acte de présence en vele verenigingen uit