1973 overweg 2 + 3

ON ens eg in de Beemdenhoek
beveiligd LEVEROY. – Dc gevaarlijke spoorwegovergang aan de Beemdenhoek in Leveroy. Is vanaf maandag beveiligd. Maandag 28 mei word namelijk om 11 uur smigens de verlichting van de automatische knipperlicht-installatie in werking gesteld. Zoals bekend hebben de bewoners van de Beemdenhoek Lange tijd actie gevoert tegen de onveilige spoorwegovergang. Zij kregen daarbij veel steun van pastoor Nijhof van Leveroy, die in de loop der jaren heel wat brieven naar het hoofdkantoor van de spoorwegen ,

 

(Van onze verslaggever) LEVEROY – De levensgevaarlijke bushalte in de bocht bij de kerk in Leveroy is verplaatst. De halte is verschoven naar een plek direct achter de Boerenleenbank…31ljn mensen hoeven nu niet meer met de dose’ lw de schoenen te staan”. Wits een tevreden pastoor Montt van Leveroy. Leveroy’s pastoor heeft lenge tijd attic gevoerd tegen de ge-vaarlijke ligging van de bus-halte. Net op de plaats waar de auto’s de bocht uit kwamen ra-zen moesten de mensen op de bus staan te wachten. Buson-derntming NAO voelde wel voor verplaatsing, maar wild. de halte dan liefA helemaal weg hebben uit het centrum van het kerkdorp. Dat is echter niet haalbaar gebleken. De halte nu door de gemeente Heythuy-sen achter de bank geprojec-teerd. Het bestuur van de bank had eerder al aangeboden dr. halte te plaatsen in de Inbar: voor de bank. De ICAO zag echter niet zo zitten en sickle de gemeente voor de halte net achter de bank aan te leggen Dat is dan nu gebeurd. Zeer tot genoegen van pastoor hot. die hiermede het tweede verkeersprobleem uit zijn pare-chic opgelost ziet. Eerder al wist hij de spoorwegen zover te krijgen dat overgegaan wend tot beveiliging van een gevaarlijke onbewaakte spoorwegovergang.

Tags: ,