diverse korte berichten 1973 / 74

VOOR 50 JAAR

LEVEROY – woensdag 28 februari –

Onze parochianen verkeerden algemeen in een tevreden en dankbare stemming over de ruime subsidie van     f 10.000 die de gemeenteraad van Nederweert ten behoeve der nieuwe kerk alhier heeft gegeven. Als Heijthuizen nu ook eens zijn goeden wil toont, dan zal Leveroy weldra trots kunnen zijn op een mooie kerk.

1973

25-5-1973

Zondag a.s. houdt de KPJ afd. Leveroy haar jaarlijkse voettocht naar de Kapel te Roermond. De deelnemers vertrekken bij café Wetemans ’s morgens om half vijf. Dinsdag a.s. is er een kegelavond voor de dames, die om 8 uur begint. Vertrek om 19.45 uur.

Mei-Juni 1973

PS.

Jan Naus is een zoon van Piet Naus uit de Beemderhoek, waar Piet in 1971 aan de overzijde van de spoorweg een nieuwe bungalow bouwde, vlak in de buurt van zijn boerderij, die hij verkocht aan de fam. v/d Graaf uit Rotterdam.

13 Oktober 1973

FOTO

Acht kinderen uit Leveroy tonen vol trots de naam “Leverona” aan de genodigden bij de opening van het nieuwe gemeenschapshuis van Leveroy.                                                                                                                            Van links naar rechts: G. Stals, L. Hermans, Pierre Beenders en Mevr. Meuwissen-Mols.

1974

7 Januari Vanaf vandaag is de wekelijkse H. Mis in een zaaltje van het gemeenschapshuis. Dit om geen onnodige oliekosten te maken en de sfeer intiemer te laten. De bezoekers, meest bejaarden, stellen het zeer op prijs. Het is er heerlijk warm.

In Februari-Maart 1974 deed pastoor Nijhof uit Leveroy mee aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten in Limburg. Hier volgen enkele foto’s om de activiteiten rond dit gebeuren te illustreren.

De C.D.A.-mannen achter de groene tafel tijdens de persconferentie. V.l.n.r. L. Stals, drs. Th. Westerterp – minister van verkeer en waterstaat. Drs. M. Peynenburg – lid 2e kamer en J. Nijhof – kandidaat provinciale staten.

Uit: Het land van Weert

Gewapend met een levensgroot spandoek met daarop de woorden “Westerterp stop ontgrinding” werd de minister aan de ingang van zaal Beatrix opgewacht door een aantal leden van de aktiegroep tegen de ontgrinding in Panheel. Minister Westerterp neemt lachend een pamflet aan; rechts van hem 2e Kamerlid drs. M. Peynenburg, links pastoor J. Nijhof van Leveroy.

Tags: ,