Afscheid pastoor Geurts

Zondag, 3 December 1972

LEVEROY – Afscheid pastoor Geurts

Leveroy heeft zondag massaal afscheid genomen van pastoor Geurts, die binnenkort als de nieuwe rector van het bejaardentehuis “Van Berloheem” naar Weert vertrekt. Na een plechtige eucharistieviering volgde een druk bezochte afscheidsreceptie, waarop o.a. de burgemeesters van Baexem en Nederweert alsmede oud-burgemeester Geurts van Heythuysen en deken van Hees verschenen. Een van de leden van het kerkbestuur, de heer M. Kessels, stak niet onder stoelen of banken dat de scheidende herder een financieel gezonde parochie achterlaat. Namens de parochie bood de heer L. Hermans een vette cheque aan die pastoor Geurts straks in zijn nieuwe home zal gaan omzetten in een daar passend cadeau. De heer W. Derks die namens de plaatselijke verenigingen speechte, constateerde dat pastoor Geurts altijd veel belangstelling aan de dag had gelegd voor het wel en wee van de verenigingen. Burgemeester Spiertz van Nederweert liet weten dat hij altijd graag met pastoor Geurts had samengewerkt. De feestelijkheden werden muzikaal opgeluisterd door het gemengd koor o.l.v. de heer P. Ament, door fanfare Concordia o.l.v. de heer H. Wolters sr. en door de drumbands van fanfare en schutterij.