Bouw Leveroys gemeenschapshuis start in oktober

KOSTEN     F 300.000

Bouw Leveroys gemeenschapshuis start in oktober

(Van onze correspondent)

LEVEROY – Wellicht begin oktober zal gestart worden met de bouw van een nieuw gemeenschapshuis in Leveroy. Dat deelde voorzitter G. Stals van het stichtingsbestuur Gemeenschapshuis mee tijdens een vergadering in de St. Barbarazaal.

Burgerzinleningen                                                                                                                                                                                In tegenwoordigheid van burgemeester Spiertz van Nederweert en wethouder Saes legde architect Houtappels aan de hand van overzichtelijke tekeningen uit, hoe men zich het gemeenschapshuis gedacht had. De heer Th. Schreinemacher, ambtenaar van de gemeente zette uiteen hoe men de bouw en exploitatie van een dergelijk project, dat rond de 300.000 gulden gaat kosten, het best kan financieren. Hij wees daarbij vooral op het feit dat er door burgerzin-leningen goede mogelijkheden zijn. Het gemeenschapshuis in Leveroy kan, zoals eerder gemeld, rekenen op een subsidie van f 60.000 van CRM, het armbestuur schenkt f 25.000, de gemeente Nederweert neemt 30 pct. Van de stichtingskosten voor haar rekening, terwijl de gemeenten Baexem en Heythuysen resp. 5 pct. En 20 pct. Van dit bedrag als subsidie willen investeren. Er blijft echter nog een tekort van f 87.000. De vergadering was van oordeel dat er zo snel mogelijk moet begonnen worden. Deze enige en laatste kans moet benut worden.