einde van: Een “zwarte” week in het anders zo rustige Leverooi. !

10 September In de namiddag van deze schone september woensdag werd Leveroy onverwachts weer opgeschrikt door een hevig ongeluk. Een botsing van auto en trein op de overweg aan de nieuwe weg naar Baexem. Komende van Baexem reed omstreeks twee uur een auto, een grote Fiat, met 4 volwassenen en 3 kinderen tegen een van Roermond komende trein. De gevolgen waren ontzettend. 2 Inzittenden vrijwel op slag dood. De overige min of meer ernstig gewond. 5 Personen moesten in het ziekenhuis te Roermond worden opgenomen, vanwaar een volwassene met kind na enige dagen weer naar huis kon keren. De beide slachtoffers Mevr. Tunissen-van Bommel en Mevr. Tunissen-Mc Gonagle (Ierse), wonende in Grathem, werden zaterdagmorgen om 11 uur onder geweldige deelname van parochianen en vele bekenden op het kerkhof van Leverooi ter aarde besteld. Nooit was de kerk van Leverooi zo vol bezet als op deze zaterdagmorgen. Het was een droevige plechtigheid. Een “zwarte” week in het anders zo rustige Leverooi.

Tags: ,